Educatie oarbă

Câte ore frumoase pierdute pentru copiii închişi într-o instituţie unde domneşte o disciplină severă, în vreme ce aceştia, lângă nişte părinţi buni, s-ar îmbogăţi cu impresii bune şi cu sentimente pe care ani întregi nu i-ar putea şterge.

Ludwig van Beethoven

2 thoughts on “Educatie oarbă”

  1. Copilul este un crin, iar în neprihănirea lui vede îngerii lui Dumnezeu.” Daţi-mi ochiul unui copil pe toată viaţa şi nu voi vedea decat lumina fericită a raiului dumnezeiesc” spune Un ajutor minunat ar fi dragostea şi implinirea nevoilor lor sufletesti, se învinovăţesc pentru faptul că au fost uitaţi de părinţi, sunt capabili să iubească sincer, au sufletul curat şi marea cheie pentru sufletele lor este iubirea; a le oferi o casă, o familie, înseamnă a le oferi toate comorile lumii….saracii copilasi lasati cu sange rece…

  2. Cred ca ziua de azi se manifesta prin doua extreme cu privire la educatia copiilor. Fie parintii sunt foarte ocupati, copiii ramanand pe seama bonei sau, poate mai rau, a bunicilor, fie parintii, si in special mama, acorda o atentie prea mare copilului, uitant de celelalte atributii, fie ca se refera la propria persoana, a sotului sau la societate. In acest caz, sub aparenta unei mari iubiri materne se ascunde egoismul, copilul fiind incapabil sa se dezvolte armonios.

Comments are closed.